Общинска администрация Ямбол Република България

Стартира продажбата на коледни благотворителни картички от кампанията „Подай ръка – спаси живот“

| Автор: Пресцентър

00/00246de71304c6b62af1bba3fb18c9ab.jpg

За десета поредна година община Ямбол продължава традицията да провежда Коледната благотворителна кампания „Подай ръка-спаси живот“. Инициативата е за набиране на средства, с които се подпомагат тежко болни деца и младежи от града, нуждаещи се от спешно оперативно или медикаментозно лечение.

На символична цена от 1 лев се разпространяват общо 10 вида картички, които бяха избрани в конкурса за детска рисунка на тема „Коледа“, в конкуренция от над 730 постъпили творби на деца от ямболски училища и детски градини.

За своите девет издания досега, по кампанията бяха събрани 115 хиляди лева, с които бяха подпомогнати 38 деца и младежи в тежък за тях и семействата им момент. Ежегодно в инициативата се включват хиляди граждани, като разпространението на картичките се подпомага от учебните заведения, културни и държавни институции, представители на бизнеса, неправителствени организации.

Картичките могат да бъдат закупени в изнесените пунктове по детски градини, училища, институции, както и в сградата на община Ямбол – от Центъра за услуги и информация или в стая 221. Телефони на заявка: 0895 599 655, 0895 599 630.

Освен, че дарява надежда на нуждаещите се, кампанията приобщава хиляди ямболлии към една благородна кауза и е пример за активна съпричастност и солидарност на хората в общността.

На специална церемония в ХГ „Жорж Папазов” вчера бяха връчени отличията на децата, чиито рисунки бяха отличени в конкурса „Коледа”. Наред с награждаването на победителите в конкурса беше открита изложба с отличените творби, както и с номинирани рисунки за участие в експозицията.

Полезни връзки


Банери ➲