Общинска администрация Ямбол Република България

Театрални празници "Невена Коканова"

| Автор: Красимир Костов

default news image

Театралните празници „Невена Коканова” се откриват официално тази вечер в 19 часа. Петнадесетото издание на фестивала предвижда пет постановки в делничните вечери до края на седмицата. По време на официалното откриване ще се състои и връчването на наградата на името на Невена Коканова, с която тази година бе удостоен творецът Недялко Йорданов.

Празниците ще започнат с постановката „Одисей пътува” на Театър Българска армия. Режисьор е Теди Москов, а в ролите са актьорите Велимир Велев, Иван Ласкин, Александър Дойнов, Йоана Буковска Александра Сърчаджиева, Мая Новоселска и други. На 8 юни Народният театър „Иван Вазов” ще представи на ямболска сцена „Моногамният” от Кристофър Кайл, постановка на Стоян Алексиев. С „Нирвана” от Константин Илиев ще участва драматичен театър „Константин Величков” от Пазарджик. Представлението е в сряда, 9 юни. Столичният Театър 199 гастролира в четвъртият ден от музикалните празници – 10 юни. Режисьор на постановката „Облогът на Паскал” е Атанас Атанасов. Във вечерта на закриването ще бъде представена продукцията на продуцентска къща „Евро диалог” „Идиот, или красотата ще спаси света”, адаптация по класическите произведения на Достоевски. В ролите са Асен Блатечки, Саня Борисова, Ники Илиев, а драматизацията и режисурата са на Бойко Илиев. Всички спектакли са с начален час 19 часа и ще се играят в голямата зала на читалище „Съгласие”.

И тази година музикалните празници са посветени на празника на Ямбол, Деня на Свети Дух. Организатори на фестивала са Драматичен театър „Невена Коканова” и община Ямбол.

Полезни връзки


Банери ➲