Общинска администрация Ямбол Република България

В 6 училища и 3 детски градини в Ямбол се прилагат съвременни енергоефективни мерки

| Автор: Пресцентър

c2/c2e95719be4c969b1c4f8927801a1314.JPG

В ход са строително-ремонтните дейности по сградите на 6 ямболски училища и три детски градини. Ще бъдат приложени енергоефективни мерки, отговарящи на най-съвременните изисквания. Обновяването засяга сградите, ползвани от училищата „Н. Петрини” и „Д. Дебелянов”, гимназиите „В. Левски” и МГ „Ат. Радев”, ГПЧЕ „В. Карагьозов” и НУ „Проф. Нойков”, както и тези на детските градини „Слънце”, „Биляна” и „Червената шапчица”.Дейностите се извършват по защитения от община Ямбол проект за близо 5 млн. лева, финансиран от Националния доверителен екофонд.

Ремонтните работи включват саниране на сградите с поставяне на топлоизолация, ремонт на покривите, цялостна подмяна на дограмата в трите детски градини, също и на НУ ”Проф. Нойков” и ОУ „Н. Петрини”. Ще се довърши подмяната на дограмата в ГПЧЕ ”В. Карагьозов”. Заложено е въвеждане на комбинирани системи за битово-горещо водоснабдяване и монтиране на соларни панели в детските заведения и басейна на ГПЧЕ.

Ремонтите няма да възпрепятстват нормалното започване на новата учебна година. Очакванията са основните строителни дейности да приключат до 15 септември, като до края на септември трябва да се финализират и довършителните работи.

Полезни връзки


Банери ➲