Общинска администрация Ямбол Република България

Всяка събота лятно кино в Ямбол

| Автор: Пресцентър

c5/c5ef5ebcc72f903e523e1c4a8d1ed865.jpg

От 12 юли лятното кино в Ямбол започва редовни прожекции всяка събота, които ще продължат до 4 октомври. Инициативата е на община Ямбол и е във връзка с големия интерес от страна на публиката и намерението на общината да утвърди лятното кино в града като ключово място за общоградски събития и прояви, които да обогатят културния живот на Ямбол.

Филмовият маратон се реализира с партньорството на София Филм Фест, в рамките на който ще се представят 13 култови ленти от българско, балканско и европейско кино. Началото е тази събота с прожекция на „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”. Входът за всички филми е свободен. През месеците юли и август прожекциите ще са с начален час 21.00, а през септември и октомври – от 20.00 часа.

Лятното кино бе възстановено в началото на юни и отвори врати по повод Деня на Ямбол. В тридневния фестивал, организиран отново в партньорство със София Филм Фест, Ямбол постави рекорд по посещаемост на лятно кино – с близо 800 зрители, които присъстваха на прожекцията на „Шменти Капели”.

"Изключително съм щастлив, че успяхме да постигнем целта си да възродим лятното кино в Ямбол и че срещнахме подкрепата на хората. Както казахме и по време на фестивала през юни – ще направим необходимото лятното кино да работи през целия сезон, за да отговорим на очакванията на нашите съграждани и да го утвърдим като нов център на културния живот в града", споделя по този повод кметът Георги Славов.

Извън утвърдената програма от 13 филма, на 23 юли (сряда) в Ямбол ще има прожекция и на един от емблематичните съвременни български филми – "Дзифт", в рамките на националната кампания „Лятно кино с БНТ1”.

Полезни връзки


Банери ➲