Общинска администрация Ямбол Република България

Вторият етап от Националния университетски лекоатлетически крос се проведе в Лесопарк "Боровец"

| Автор: Пресцентър

01.jpg

Националният университетски лекоатлетически крос в Лесопарк „Боровец“ се състоя от планинско бягане, разделено в две категории – „3 километра“ при жените и „6 километра“ при мъжете. В него взеха участие близо 70 участници.

Състезанието бе организирано от Община Ямбол, Асоциацията на студентския спорт и Тракийския университет – Стара Загора.

На откриването присъстваха заместник-кметът на община Ямбол Енчо Керязов, професор Димо Гиргинов от Асоциацията по университетски спорт и доцент Ваня Стойкова, декан на университет „Техника и технологии“- Ямбол при Тракийски университет – Стара Загора.

Както стана ясно през годините, за ръководството на община Ямбол спортът е от изключително значение. Знаем, че леката атлетика е в основата на повечето спортове и по тази причина сме радостни, че можем да организираме състезание от такъв мащаб!“, коментира заместник-кметът на община Ямбол Енчо Керязов и пожела успех на състезателите.

Малко преди откриването на състезанието официалните гости се включиха в инициативата на Асоциацията за университетски спорт „Остави следа“, при която на всяко спортно събитие се засажда по едно дърво, за да остане следа в природата.

В надпреварата на първа позиция при мъжете се класира Петър Борисов от Софийски университет „Свети Климент Охридски“. След него се нареди Владислав Михайлов от Национална Спортна Академия „Васил Левски“, а на трето място остана неговият съотборник Чудомир Черногоров.

При жените първото място спечели Полина Тодорова от Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“. На второ място се нареди Кристина Иванова от Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“, а трета завърши Елица Тодорова от Университет за национално и световно стопанство.

В отборното класиране възпитаниците на Националната Спортна Академия „Васил Левски“ завоюваха първата позиция. Втори остана тимът на Университета за национално и световно стопанство, а трети – Пловдивския университет.

Полезни връзки


Банери ➲