Общинска администрация Ямбол Република България

Ямбол е домакин на национална среща на експерти в областта на опазване културното наследство

| Автор: Пресцентър

default news image

От 23 до 25 септември Ямбол е домакин на национална среща на научни работници и музейни експерти, които ще дискутират по темата „Добри практики - Съхранение и опазване на движимите културни ценности. Модернизиране на музейните фондохранилища”. Инициативата е на Министерството на културата, Община Ямбол и Регионален исторически музей - Ямбол.

В срещата се включват общо 113 участници от близо 60 музея от страната. Форумът ще бъде открит на 23 септември в 13.30 часа в сградата на обновения Безистен, където по-късно ще започнат и докладите на участниците в семинара, сред които д-р Аксиния Бутева - главен експерт в Министерството на културата, проф. д-р Цветана Кьосева – заместник директор на Националния исторически музей, Петя Ганчовска - главен инспектор в Министерството на културата др.

Вторият ден на семинара ще се състои в Художествена галерия „Жорж Папазов”. В третия ден на форума участниците в националната работна среща ще посетят Музея на бойната слава, Етнографския музей и античния град Кабиле.

Събитието дава възможност музейни специалисти от цялата страна да споделят опит в опазването на културното наследство, както и да се запознаят с обновените туристически атракции на Ямбол.

Полезни връзки


Банери ➲