Общинска администрация Ямбол Република България

Ямбол е готов да посрещне своя празник с концерти и изненади за малки и големи!

| Автор: Пресцентър

01.jpg
Ямбол е готов да посрещне своя празник с концерти и изненади за малки и големи!
Световноизвестният цигулар Васко Василев, Николина и Мария Чакърдъкови, легендарната група „Диана Експрес“, „Джуниър Бенд“ - детският духов оркестър на Средно училище Емилиян Станев“ - Велико Търново, са сред изпълнителите, които ще гостуват в Ямбол, част от богатата програма по повод празника на града – Свети Дух, 5 юни.
Община Ямбол е подготвила разнообразни събития за всички възрасти, които ще се проведат в дните от 29 май до 17 юни.
Празничните дни започват с Националния куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник“.
Много изненади очакват най-малките жители на града по случай Международния ден на детето - представление от детските градини, театър, танци, сапунени балони, игри с кака Жени, „Балониада“ и куклени артисти в Градския парк. Детският духов оркестър „Джуниър бенд“ ще поздрави малчуганите от сцената до фонтана, а вечерта ще завърши с „Магичното шоу на Дани Белев“.
На 3 и 4 юни, събота и неделя, събитията ще продължат край Средновековната ямболска крепост. Там ще можете да видите интерактивен исторически спектакъл, посветен на 650-годишнината от героичната отбрана на крепостта, с участието на колектив от български и сръбски възстановчици. На реенакторската проява ще бъде представена културата и начина на обличане на средновековните българи и техните съседи, както и техните бойни умения. В програмата е включена и демонстрация на средновековните бойци.
Вечерта на 3 юни ще завърши с концерт на любимата рокгрупа „Диана Експрес“, водена от големия български композитор и музикант Митко Щерев, роден в Ямбол и обявен за най-добрия композитор на филмова музика за 20 век.
На 4 юни ще имате възможност да се насладите на концерт на Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили на България пред Безистена, след което на сцената пред Община Ямбол Деси Добрева и световноизвестният цигулар Васко Василев ще ви завладеят с музикални изпълнения.
Денят на Ямбол - 5 юни, ще започне с празнична Света литургия в Православния храм „Света Троица“ и ритуал за издигане на националното знаме. По традиция ще се проведе и тържествена сесия на Общински съвет – Ямбол, на която ще бъдат връчени наградите за Деня на Ямбол. Традиционният събор „Света троица“ в квартал „Каргон“ ще събере жителите на града на обяд.
Празничният ден ще продължи с традиционната изложба „Светлината“ в Художествената галерия „Жорж Папазов“ – Ямбол. Тази година специален гост ще бъде художникът Тодор Янков.
Вечерта ще завърши с концерт на Николина и Мария Чакърдъкови, чиито песни ще бъдат съпроводени от Неврокопския танцов ансамбъл и празнична заря.
За всички любители на киното под звездите, програмата включва автокино, което ще се проведе на паркинга между магазините „Практикер“ и „Технополис“. Зрителите ще имат възможност да гледат един от най-новите български филми – „Игра на доверие“.
На 10 и 11 юни, събота и неделя, в Градски парк ще се проведе Ролерфест, а на 11 юни Йълдъз Ибрахимова ще пристигне в града за концерт с Камерен оркестър „Дианополис“ – Ямбол.
Празничните дни ще бъдат обогатени и с XXVI Театрални празници „Невена Коканова“ .
Всички събития и техните начални часове може да видите тук:
https://yambol.bg/denyat-yambol-2023

Полезни връзки


Банери ➲