Общинска администрация Ямбол Република България

Ямбол отбеляза Съединението

| Автор: Пресцентър

06/0690fed79e74258d18814376380be52d.JPG

С тържествена церемония в Музея на бойната слава в Ямбол и поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите за национално освобождение бе отбелязана 130-тата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. В ритуала по издигане на националното знаме участва почетен караул от ямболския военен гарнизон. Благодарствен молебен отслужи архиерейският наместник отец Панайот Чакъров.

В празничното си приветствие кметът на общината Георги Славов определи акта на Съединението като един от примерите за решимост, единение и готовност за саможертва на българите в името на националния идеал. Той посочи още, че и днес трябва да бъдем обединени винаги, когато става въпрос за отстояване на обществено- значими каузи, защото единението е в основата на всеки успех.

Кметът на Ямбол още веднъж заяви амбициите на общината за разширяване на уникалния музей на бойната слава, тласък за което ще даде и предстоящото предоставяне на имоти от министерството на отбраната.

На днешния празник гостите имаха възможност да разгледат и новата експозиционна зала, която отвори врати с възстановка на полеви команден пункт. Възстановката е единствена по рода си в страната и е поредното допълнение към атрактивните експозиции в ямболския Музей на бойната слава.

Празничният 6 септември е Ден на отворени врати в Музея на бойната слава.

Полезни връзки


Банери ➲