Общинска администрация Ямбол Република България

Ямбол отбелязва европейската седмица на спорта

| Автор: Пресцентър

63/6340232d32e8557ad3948be98f9bb817.jpg

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на община Ямбол Георги Славов ще дадат старт на спортна проява, посветена на Европейската седмица на спорта. Събитието ще се състои на 17 септември (четвъртък), пред зала „Диана“. Официалният старт ще бъде даден в 14.00 часа.

От 13.30 часа започва представянето на спортните клубове, функциониращи на територията на община Ямбол. Всеки посетител ще има възможност да се запознае с особеностите на различните видове спорт, както и да изпробва своите умения. За всяко дете са осигурени награди – тениски, плакати, гривни и др., които ще получат на информационния център (шатра) при пристигането си.

Целта на проявата е да се стимулира активния начин на живот и заниманията със спорт, особено сред подрастващите. Ямболлии и гости на града ще имат непосредствена възможност нагледно да видят характеристиките на всеки спорт, да разговарят с треньори и ръководители на школи.

Събитието се организира от община Ямбол и Министерството на младежтта и спорта, със съдействието на спортните клубове в общината.

Полезни връзки


Банери ➲