Общинска администрация Ямбол Република България

Ямбол почете делото на будителите

| Автор: Пресцентър

39/39669240ebc684aad00510eee20027e8.JPG

С тържествена церемония пред читалище „Съгласие” в Ямбол бе почетено делото на народните будители. На церемонията присъстваха ученици и преподаватели от ямболските учебни заведения, детски градини, представители на местната власт, на държавната администрация, неправителствени организации.

„Днес Ямбол за пореден път отдава почит пред делото на поколения българи, допринесли за това да се запазят през годините гордият ни дух и националната ни идентичност. Нека будителският дух и пример ни направят по-добри, по-съзидателни и по-устремени в делата ни”, подчерта в приветствието си към присъстващите заместник-кметът на община Ямбол Илиана Бицова.

В празничната програма участваха Духовият оркестър към Народно читалище „Съгласие – 1862” с диригент Васил Шейтанов, Вокална група „Лъвчета“ и Калоян Христов от Детска градина „Червената шапчица“, Вокална група „Бижу“ при Народно читалище „Съгласие-1862“ с ръководител Павлина Христова и Пламен Ганев от Театралното училище при Народно читалище „Зора-1945“ с ръководител Даниела Райчевска.Честването на празника завърши с поднасяне на венци и цветя пред барелефа на ямболския просветител Ради Иванов Колесов.

Полезни връзки


Банери ➲