Общинска администрация Ямбол Република България

Ямбол посреща 24 май с нов символ носещ духа на българската просвета и култура!

| Автор: Пресцентър

01.jpg
В навечерието на най-българския празник – 24 май, Община Ямбол подготви специален подарък за жителите и гостите на града.
Пред сградата на Общината е разположена пейка, чиято форма наподобява книга. Специалният дизайн е изработен по поръчка само за Община Ямбол, а пейката е с по-големи размери от обикновените. Дължината ѝ е 280 см, като целта е да се отличава от стандартната паркова мебел.
На повърхността ѝ е изписано едно от най-обичаните стихотворения в българската литература – „Аз съм българче“ на великия поет Иван Вазов.
Това стихотворение носи в себе си дълбока емоция, израз на любовта и почитта към България, към нейната история и култура.
Идеята зад поставянето на тази пейка е не толкова да се използва като място за почивка на минувачите, а да внесе допълнителна душевност в улиците на Ямбол.
Тя приканва всеки, който я види, да прочете тези думи, да се потопи в образите и емоциите, които те предизвикват, да се вдъхнови от прекрасната поезия на Вазов.
Пейката е дарена на Община Ямбол, средствата са предоставени от екипа на кмета на града Валентин Ревански.
След приключването на празничните дни пейката ще бъде преместена до сградата на Регионална библиотека „Георги Раковски“.
Община Ямбол отново моли и призовава всички да пазят, това което е направено.

Полезни връзки


Банери ➲