Общинска администрация Ямбол Република България

Ямбол ще отбележи тържествено Деня на победата и Деня на Европа

| Автор: Пресцентър

9 май.jpg

С военен ритуал и празнична програма Ямбол ще отбележи двойния празник на 9 май - Деня на победата и Деня на Европа. Те ще се проведат пред паметника на Георги Дражев и загиналите във войните ямболци в квартал „Каргон“, в триъгълника между улиците „Цар Асен“ и „Индже войвода“, поради което между 9:30 часа и 11:00 часа там ще бъде ограничено движението за автомобили. Празничната програма ще започне в 9:45 часа с маршове в изпълнение на Градския духов оркестър при Народно читалище „Съгласие – 1862“.  В програмата ще участват също детският хор при Хорова школа „Проф. Георги Димитров“ Ямбол с диригент Весела Пастърмаджиева, както и вокалните групи „Пятница 13“ и „Виолина“ с ръководител Елена Иванова.

 Тържественият ритуал с участието на представителни части от ямболския гарнизон започва в 10:00 часа. След словото на кмета Валентин Ревански, енорийският свещеник на храм „Свети великомъченик Георги Победоносец“ отец Стоян ще отслужи благодарствен молебен. Ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност към героите, загинали за мира на България и Европа.

С подкрепата на Община Ямбол се провежда и тази година ученическият фестивал „С песните на Европа“, организиран от Народно читалище „Зора – 1945“. В него участват индивидуални изпълнители и песенни състави от различни градове на страната. Заявки за участие се приемат до 13 май, а самият фестивал ще се проведе на 18 май, събота, от 10:00 часа в зрителната зала на читалището.

Полезни връзки


Банери ➲