Общинска администрация Ямбол Република България

Ямбол стана домакин на първото състезание по трибой "А1 Атлетика за младежи"

| Автор: Пресцентър

01.jpg

Първото по рода си състезание по трибой „А1 атлетика за младежи“ се проведе на новата лекоатлетическа писта на стадион „Тунджа“ в Ямбол.

В него взеха участие над 53 картотекирани в Българската федерация по лека атлетика спортисти, идващи от над 12 града от цялата страна, родени в годините от 2010 до 2012 включително.

На откриването присъства заместник кметът на Ямбол Енчо Керязов и Антон Бонов от Българската федерация по лека атлетика.

„Радваме се, че Ямбол вече има възможността да бъде домакин на подобни състезания. Работим усилено, за да покажем, че в нашия град спортът е издигнат до много високо ниво и когато виждаме резултатите няма как да не сме доволни. Пожелавам успех на състезателите и нека по-добрите победят!“, каза Енчо Керязов и даде символичното начало на надпреварата.

При момчетата на първо място се класира Йоан Радев от „Атлетик“ – Хасково.  След него, на втора позиция, се нареди Кирил Хрелков от Спортен клуб „Атлет 2004“ – Поморие, а на третата позиция остана Никола Делчев от „Атлетик“ – Хасково.

При момичетата Мария Караиванова от Спортен клуб по атлетика „Пендарева“ – Казанлък грабна златото, а Димана Бабамова от Спортен клуб по лека атлетика се поздрави със среброто. Бронза остана за Александра Бозукова от „Берое“ – Стара Загора.

Отличията бяха връчени от кмета на Ямбол Валентин Ревански, заместник-кмета на Ямбол Енчо Керязов и заслужилия майстор на спорта Тотка Петрова. За участниците организаторите бяха подсигурили и множество предметни награди.

Това беше първото спортно събитие, част от програмата на „Ямбол-рън“ 2023. Утре, 17 март, в пространството пред сградата на Община Ямбол, ще се състои занимание по „Детска атлетика“. В неделя, на 19 март, идва ред и на най-голямото събитие – Третият лекоатлетически пробег „Ямбол-рън“ 2023. Той ще стартира от 10:00 часа в лесопарк „Боровец“.

Полезни връзки


Банери ➲