Общинска администрация Ямбол Република България

Започна изграждането на още 12 нови детски площадки в Ямбол

| Автор: Пресцентър

default news image

Започна изграждането на 12 нови детски площадки в Ямбол. Съвременните съоръжения за игра ще заменят старите в девет квартала на града.Изграждането на новите съоръжения е в продължение на усилията за цялостно модернизиране на зоните за отдих и игри в целия град. Само през миналата година бяха обособени 13 нови детски площадки в най-населените жилищни квартали. Подмяната на остарелите съоръжения върви съобразно нуждите на хората в съответния район и в отговор на заявено с подписки желание на младите семейства. Вече са премахнати ръждясалите и изпочупени стари катерушки и люлки и започна обработката на терените за монтиране на новите комбинирани съоръжения и полагането на безопасна настилка.

Уредите са предназначени за деца от 3 до 12-годишна възраст, като с малки разлики всичките 12 площадки ще разполагат освен с люлки, пързалки, въртележки и съоръжения за катерене, също така и разнообразни занимателни игри като „Лабиринт”, „Криво огледало” и други. Площадките ще бъдат изградени от ямболската фирма „Полисстрой”, която спечели обявената обществена поръчка.

В к-с „Хале” нови съоръжения ще бъдат монтирани срещу вх. В и вх. Г на блок 11. В к-с „Диана” нови катерушки и люлки ще има на две места - зад бл. 2 и между блокове 20 и 21. В другия многолюден ямболски квартал – „Граф Игнатиев” също ще се изградят две нови детски площадки – пред бл. 74 и между бл. 58 и 60. Още две допълнителни площадки ще има и в „Златен рог” – между бл. 32 и бл. 33 и на запад от бл. 15. В комплекс „Зорница” ни придобивки ще има пред бл. 8 - вх. Б и вх. В. Във „Възраждане” съвременни съоръжения ще се поставят в пространството на юг от кафе-аперитив „Делина”. Във втория по големина квартал – „Бенковски” обособената преди време зона за отдих ще бъде допълнена и с детски кът до блокове 20 и 21. В кв. „Каргон” нова площадка ще има на юг от бл. 6 до ул. „П.К. Яворов”. В Първи жилищен район съоръженията ще са на ул. „Стара планина” № 2.

Мерките по подновяване на детските площадки и обособяването на все повече зони за отдих и спорт на открито са част от усилията на общината за цялостно благоустрояване на града и в частност на големите жилищни райони.

Полезни връзки


Банери ➲