Общинска администрация Ямбол Република България

Започва модернизирането на центъра

| Автор: Пресцентър

5e/5e6034b6b7a58641909adca2e394148e.jpg

На 27 октомври, от 11.00 часа, на площадното пространство между Община Ямбол и НЧ „Съгласие” ще се състои официална церемония по даване начало на строителните дейности за модернизиране на централните пешеходни зони на Ямбол. Символичната „първа копка” ще направят кметът на община Ямбол Георги Славов и представители на строителното дружество „Консорциум Ямбол център”, в което влизат ямболските фирми „Суперстройинженеринг” и „Инком ПВ”.

Пълната промяна в облика на градския център се реализира по проект „Осигуряване на устойчиво и интегрирано развитие чрез обновяване и модернизиране на градската среда в община Ямбол”, защитен по ОП „Регионално развитие”.

Проектът предвижда цялостно обновяване на централната пешеходна улица „Г. С. Раковски” – от кръстовището с ул. „Преслав” до площад „Освобождение”, включително. Мерките включват подмяна на уличната настилка на площ от над 24 000 кв. метра, изграждане на нови и възстановяване на съществуващи зелени площи от над 5000 кв. метра, въвеждане на ново, енергоспестяващо улично осветление и др.

Предвид факта, че считано от 27 октомври, централната част на града ще представлява строителен обект, ще бъде поставена временна ограда с цел осигуряване безопасността и здравето на гражданите на Ямбол.


Прикачени файлове

shema_CGCH.pdf [218.70kB]

Полезни връзки


Банери ➲