Общинска администрация Ямбол Република България

Започват Театралните празници

| Автор: Пресцентър

ec/eca2e509cf872b091a67d380d7565652.jpg

От днес в Ямбол започва театрална седмица с ХХI-вото поредно издание на Театрални празници "Невена Коканова". В шест поредни вечери на ямболска сцена ще бъдат представени спектакли на водещи театри в страната. Пиесите ще се играят в Големия сало на НЧ „Съгласие - 1862“. Началото на спектаклите е от 19.00 часа.

Тази година мотото на празниците е "По стъпките на Невена достойно и красиво". Обединяващ момент във всички представления е незабравимото и ярко женско присъствие. На ямболска сцена ще се изявяват, както утвърдени актриси като Силвия Лулчева, Албена Павлова, Мария Статулова, Катерина Евро, така и млади и още неизвестни имена като Розалия Абгарян и Рая Пеева.

Фестивалът, организиран от ямболския Драматичен театър „Невена Коканова“, се реализира с подкрепата на Община Ямбол и Министерството на културата. И през 2016 година той е един от основните акценти в празничната програма, посветена на Деня на Ямбол.

Първото издание на театралните празници „Ямболска пролет" е през 1962 г. След кратко прекъсване, през 2004 г. празниците са възстановени и преименувани в театрални празници „Невена Коканова”. От 2012 г., в рамките на празниците, на изявилите се за първи път на ямболска сцена актриси, се връчва грамота „Босоногата Жулиета”.

ПРОГРАМА

НА ХХІ ТЕАТРАЛНИ ПРАЗНИЦИ „НЕВЕНА КОКАНОВА“

ГР. ЯМБОЛ 13-18 ЮНИ:

13 юни (понеделник)

„Фалстаф и неговите съпруги“ от Уилям Шекспир,

ДТ „Адриана Будевска“, Бургас

14 юни (вторник)

„Криворазбраната цивилизация“ от Добри Войников

ДТ „Стоян Бъчваров“, Варна

15 юни (сряда)

„Случайна среща“ от Ерик Чапъл

Сатиричен театър „Алеко Константинов“, София

16 юни (четвъртък)

„Любовна песен“ от Джон Колвенбак

Младежки театър „Николай Бинев“, София

17 юни (петък)

„Маршрутка“,

ДКТ „Иван Димов“, Хасково

18 юни (събота)

„Завещанието на целомъдрения женкар“ от Анатолий Крим

Театър Българска Армия

Полезни връзки


Банери ➲