Общинска администрация Ямбол Република България

Атракции в градския парк на Ямбол

| Автор: Пресцентър

82/827518ee0c8dec3835dad5b381f23fd2.JPG

За втора поредна година Младежки дом „Георги Братанов“, съвместно със Сдружение „Екстрем скейт“ и с подкрепата на местния кънкьор Владимир Велев организират Национален ролерфест - Ямбол 2019. Събитието се провежда в Градския парк днес и утре-16 юни.

В ролерфеста участват близо 100 участници от клубове от Пловдив, София, Русе, Бургас, Сливен и Стара Загора.

Събитието откри кметът на Ямбол Георги Славов, който приветства участниците и им пожела успех в надпреварата.

Веднага след това стартира опознавателната обиколка на парка и оформяне на т. нар. „ветрило“ - една от атракциите на ролерфеста. В програмата на феста са предвидени много вълнуващи надпревари, сред които „Бърз слалом“ - преминаване през ред от 20 конуса на един крак за най-кратко време, "Крос-кънтри" за жени и мъже над 15 години – преминаване по предварително зададен маршрут с различни препятствия и неравности за най-кратко време, „Фрийстайл Слалом“ - състезание– танцуване между конусите на музикален фон.

В неделя-16 юни ще се провеждат безплатни уроци по каране на ролери за всички граждани и гости на Ямбол от инструктори на сдружението „Екстрем скейт“. Началото ще бъде в 11:00 часа.

Малкият розариум днес бе територия на ямболски художници и фонографи, обединени в проекта „Отворени Арт пространства“. За доброто настроение на жителите и гостите на града, които посетиха вернисажа, се погрижиха музикантите от ямболския духов оркестър.

И двете събития са част от Арт-фестивал „Отворени пространства“, който отново съпътства празника на Ямбол и очаква своята публика с амбицията да провокира и ангажира емоционално всички участници.

Полезни връзки


Банери ➲