Общинска администрация Ямбол Република България

СПОРТНИ ИНИЦИАТИВИ

ОБЩИНА ЯМБОЛ

ИНИЦИАТИВА „ИГРАЙ ГИМНАСТИКА, БЪДИ ЗДРАВ!“

Община Ямбол стартира инициативата „ИГРАЙ ГИМНАСТИКА, БЪДИ ЗДРАВ!“ за провеждане на 10 минутни физически упражнения сред децата и младежите в учебните заведения на територията на общината.

Инициативата се провежда с цел насърчаване физическата активност на децата и младежите. Създаване на добри навици за здравословен начин на живот, борба със стреса и насилието в училище. Доказано е, че учениците, които са в по-добра физическа форма постигат по добри резултати и успехи.

Поради големия интерес към инициативата се удължава срокът за приемане на предложения до 30 юни в община Ямбол  .Приемат  се предложения с атрактивни демонстрации на  упражнения, включващи елементи на гимнастика, народни танци, зумба и други. Упражненията, трябва да са с продължителност до 10 минути. Всяко учебно заведение може да представи спортен водещ и до 3 варианта на  демонстрационни упражнения. Предложенията трябва да са във видео формат .mp4 и ще бъдат качени на сайта на общината /младежки дейности, спорт и туризъм/ и на фейсбук страницата на инициативата – ИГРАЙ ГИМНАСТИКА, БЪДИ ЗДРАВ! – ИНИЦИАТИВА НА ОБЩИНА ЯМБОЛ .

Комисия от изявени спортисти и спортни деятели на Ямболския и на националния спорт:   Антонио Динев – общински съветник и управител на фитнес студио, з.м.с. Боянка Ангелова – петкратна световна шампионка по спортна акробатика, завършила висшия институт по танци и танцова педагогика - Антверпен и треньор по спортна гимнастика на националните отбори на Белгия и Великобритания, Ирина Минчева – преподавател по физическо възпитание, Катя Иванова – инструктор Зумба фитнес, з.м.с. Маргарита Моллова – световна шампионка по спортна акробатика и преподавател по физическо възпитание, Румен Тодоров – хореограф ТА “Ромбана“, Станислав Говедаров – спортен мениджър, ще оцени и обяви най-добрите предложения. Отличените демонстрационни упражнения ще могат да се ползват в началото на учебния ден или по време на голямото междучасие в учебните заведения от община Ямбол, подкрепящи инициативата.

За най-активните и атрактивни участници в инициативата община Ямбол ще осигури спортна екипировка и спортни пособия.

За информация: 0895599812,  

РЕГЛАМЕНТ ЗА ТРЕТИ ФЕСТИВАЛ ПО УТРИННА ГИМНАСТИКА "ЯМБОЛ '24"

Регламент  Заявка за участие  Приложение №1  Приложение №2  Приложение №3  

ЗАМЕСТНИК-КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ЯМБОЛ ЕНЧО КЕРЯЗОВ ЗА ТРЕТИЯ НАЦИОНАЛЕН УЧЕНИЧЕСКИ ФЕСТИВАЛ ПО УТРИННА ГИМНАСТИКА

Турнир утринна гимнастика - Ямбол 2023 (Снимки)


"ИГРАЙ ГИМНАСТИКА, БЪДЕ ЗДРАВ!" СЕ РАЗВИВА И В ДРУГИ ГРАДОВЕ НА БЪЛГАРИЯ - ПЛОВДИВ И БОЛЯРОВО

igp1igp2igb1igb2


НАД 500 ДЕЦА СЕ ВКЛЮЧИХА В ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ НА ТУРНИР ПО УТРИННА ГИМНАСТИКА "ЯМБОЛ '22" И ИНИЦИАТИВАТА "СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА"!

igrgimn

Президентът на Република България Румен Радев и кметът на община Ямбол Валентин Ревански откриха I Турнир по утринна гимнастика „Ямбол ‘22“ и инициативата „Спортувай с президента“, провеждаща се под неговия патронаж.
Двете инициативи започнаха едновременно в участъка от Каргонския мост до Биков мост в облагороденото корито на река Тунджа в Ямбол. В тях се включиха над 500 деца!
„Истинска радост е да видим толкова много деца, много желание за спорт и усмивки, обединени около двата спортни празника! Всички знаем, че спортът е здраве, той дисциплинира, изгражда характери и създава приятелства. За всички нас, вие деца, вече сте победители.
Благодаря на президента на Република България господин Румен Радев за уважението, което показа към нашия град, както и за помощта за осъществяването на ремонта на лекоатлетическата писта на стадиона в Ямбол!“, каза Валентин Ревански.
Той благодари и на заместник-кмета Енчо Керязов, защото негова е идеята за този турнир по утринна гимнастика, организиран от Община Ямбол.
След това кметът на община Ямбол предостави думата на президента Румен Радев за приветствие.
„За мен е огромно удоволствие да приветствам откриването на първия турнир по утринна гимнастика. Гимнастиката е в основата на всеки спорт. Нека си припомним, че ентусиазмът, с който бяха поставени основите на гимнастиката в България, много бързо даде своите плодове. Българската гимнастика записа своето име в световната и олимпийска история на художествената и спортна гимнастика, на акробатиката със златни букви,“ каза президентът и благодари на родители, треньори и учители за грижите, които полагат за децата. Румен Радев изтъкна, че благосъстоянието на една нация зависи не само от нейните икономически постижения, но и от човешкия потенциал.
Организацията на турнира по утринна гимнастика беше осъществена от Община Ямбол с методическото съдействие на Национална спортна академия „Васил Левски“ - град София.
Спортното събитие има няколко цели – да се превърне в ежегодно събитие, да се развие и популяризира утринната гимнастика в училищата, да насърчи физическата активност сред подрастващите.
Участваха двадесет отбора от градовете Ямбол, Сливен, Бургас, Елхово, Стралджа, Болярово и село Зимница, община Стралджа, разпределени в три дивизии /възрастови групи/ от 5 до 12 клас.
Отборите бяха съставени от 8 до 10 ученици и капитан. Всяко училище имаше възможността да участва с максимум два отбора в съответната дивизия, в които нямаха право да се включват деца, трениращи някакъв вид гимнастика.
Отборите изпълняваха гимнастически комплекс от общоразвиващи упражнения под музикален съпровод.
Инициативата „Спортувай с президента“ целѝ оценяването на общата физическа годност на децата и е цялостна програма за мотивация, и физическо възпитание на децата.
В комплекса от изпитания включва седем популярни двигателни упражнения за измерване на сила, издръжливост, бързина, ловкост и гъвкавост: лицеви опори, коремни преси, бягане 10 х 10 метра („совалка“), дълъг скок, наклон напред, бягане на 400 метра, хвърляне на топка.
Тестът е със състезателен характер и постави участниците в среда на конкуренция, като фактор на въздействие за максимално разгръщане на способностите.
Председател на журито, оценяващо спортните достойнства на състезателите, беше гл. ас. Милена Търничкова, доктор – преподавател в катедра „Гимнастика“ на Национална спортна академия „Васил Левски“. Майстор на спорта по спортна гимнастика и дългогодишен състезател на дружество ЦСКА.
Членове на журито бяха заслужилият майстор на спорта и заслужил треньор Нешка Робева и заслужилият майстор на спорта Маргарита Моллова.
Нешка Робева е дългогодишна треньорка по художествена гимнастика и хореографка. С нейното име са свързани най-големите успехи на българската художествена гимнастика и на българските „златни момичета“, както и развитието на световната художествена гимнастика през последните 25 години на 20 век.
Маргарита Моллова е почетен гражданин на град Ямбол. Тя е световна и европейска шампионка по спортна акробатика, победител на Световната купа в Катовице, Полша, през 1977 година.
Двете спортни събития бяха посветени и на паметна годишнина - на 8 октомври се навършват 122 години от началото на организираното физкултурно движение в град Ямбол.
В първа дивизия победител стана отборът на Основно училище „Николай Петрини“ – Ямбол с ръководител Диана Драгнева, на второ място остана тимът на Основно училище „Д-р Петър Берон“ – Болярово, а на трето се класираха спортистите от друго ямболско учебно заведение – Основно училище „Любен Каравелов“. Две момичета спечелиха наградата за спортен водещ – ученичката от 6 „г“ клас на ОУ „Николай Петрини“ Деница Челебиева и Симона Милева от 6“а“ клас на Основно училище „Александър Георгиев – Коджакафалията“ – Бургас.
Във втора дивизия първото място завоюва отборът на Средно училище „Пейо Яворов“ – Стралджа. Втори в класирането остана тимът на Профилирана гимназия „Васил Левски“ – Ямбол, на трета позиция се наредиха учениците от Английска езикова гимназия „Гео Милев“ – Бургас. Наградата за най-добър спортен водещ в дивизията получи Борис Богданов, ученик в 10 „а“ клас стралджанското училище.
При най-големите първенец стана отборът на Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето” - Ямбол, следван от тима на Професионална гимназия по икономика „ Георги Стойков Раковски“ – Ямбол. На трето място останаха възпитаниците на Природо-математическа гимназия „Атанас Радев“ – Ямбол, но Валентина Костадинова от 9 „а“ клас получи приза за най-добър спортен водещ в дивизията.
За комплексен шампион на турнира беше обявена Природо-математическа гимназия „Атанас Радев“, която участва с два отбора в състезанието.
Призьорите бяха наградени лично от президента Румен Радев, който се снима с всички желаещи, а докато журито заседаваше, успя да поздрави участниците в инициативата „Спортувай с президента“ и да прегледа техните постижения.
След събитието кметът на община Ямбол Валентин Ревански и неговият заместник Енчо Керязов проведоха среща с президента Румен Радев, областния управител Георги Чалъков и заместник-министъра на младежта и спорта Петър Георгиев, на която бяха обсъдени възможностите за превръщането на турнира по гимнастика в национална инициатива, ситуацията около болницата в града и други важни за развитието на Ямбол въпроси.

РЕГЛАМЕНТ ЗА ПЪРВИ ТУРНИР ПО УТРИННА ГИМНАСТИКА "ЯМБОЛ '22"

gimnpresid

ВИДЕО ОБРЪЩЕНИЕ ОТ ЕНЧО КЕРЯЗОВ
АНКЕТА - ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА УТРИННА ГИМНАСТИКА В УЧИЛИЩЕ?
"ИГРАЙ ГИМНАСТИКА, БЪДИ ЗДРАВ" Е МОТОТО НА ИНИЦИАТИВАТА

Предложения за сутрешна гимнастика


ГСАГД "КОЛЬО ФИЧЕТО" И ИНИЦИАТИВАТА "ИГРАЙ ГИМНАСТИКА, БЪДИ ЗДРАВ!"

Голямата шампионка  Милена Търничкова гостува в ГСАГД "Кольо Фичето" град Ямбол, където записа  видеокомплекси с гимнастика с учениците в  спортния корпус на училището.


ОБЩИНА ЯМБОЛ ДОРАЗВИВА ИНИЦИАТИВАТА СИ  „ИГРАЙ ГИМНАСТИКА, БЪДИ ЗДРАВ!” В ТЕЛЕВИЗИОНЕН ФОРМАТ

Община Ямбол доразвива инициативата си „Играй гимнастика, бъди здрав!” в телевизионен формат.

Идеята е 10-минутните гимнастически упражнения да се изпълняват в домашни условия по време на пандемията.


УЧЕНИЦИТЕ ОТ ОБУ "ДОКТОР ПЕТЪР БЕРОН" ПОДКРЕПИХА ИНИЦИАТИВАТА НА ОБЩИНА ЯМБОЛ "ИГРАЙ ГИМНАСТИКА, БЪДИ ЗДРАВ!"

УЧЕНИЦИТЕ ОТ ОБУ "ДОКТОР ПЕТЪР БЕРОН" ПОДКРЕПИХА ИНИЦИАТИВАТА НА ОБЩИНА ЯМБОЛ "ИГРАЙ ГИМНАСТИКА, БЪДИ ЗДРАВ!"


УЧЕНИЦИТЕ ОТ ЯМБОЛСКИТЕ УЧИЛИЩА ПОДКРЕПИХА ИНИЦИАТИВАТА НА ОБЩИНА ЯМБОЛ "ИГРАЙ ГИМНАСТИКА, БЪДИ ЗДРАВ!"


УЧЕНИЦИ ОТ СЛИВЕН ПОДКРЕПЯТ ИНИЦИАТИВАТА НА ОБЩИНА ЯМБОЛ „ИГРАЙ ГИМНАСТИКА, БЪДИ ЗДРАВ!“

Учениците от Професионална гимназия по икономика „проф. д-р Димитър Табаков“ гр. Сливен подкрепят инициативата на община Ямбол „Играй гимнастика, бъди здрав!“ за връщане на сутрешната гимнастика в училище.  На среща със зам. кмета на Ямбол г-н Енчо Керязов бяха обсъдени идеи и предложения за спортни водещи и различни варианти за гимнастика. Енчо Керязов изрази желание и готовност да участва в съвместни тренировки.


ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ „ВАСИЛ КАРАГЬОЗОВ“ – ЯМБОЛ ПОДКРЕПЯ ИНИЦИАТИВАТА НА ОБЩИНА ЯМБОЛ „ИГРАЙ ГИМНАСТИКА – БЪДИ ЗДРАВ!“ 

Езикова гимназия „Васил Карагьозов“ – Ямбол подкрепя инициативата на община Ямбол „Играй гимнастика – бъди здрав“  за провеждането на 10-минутни физически упражнения в началото на учебния денПОЛУЧЕНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ДЕМОНСТРАЦИОННИ УПРАЖНЕНИЯ

Димитрия Панайотова

Емили Маринова

Любомир Михайлов

Полина Даскалова

Филип Василев

Рая Тенева

Велена Георгиева

Георги Иванов

Предложение 1

Предложение 2

Предложение 3

ОбУ "Доктор Петър Берон"

ПГСА "Кольо Фичето"
 1. Предложение 1
 2. Предложение 2
 3. Предложение 3
ОУ "Любен Каравелов"
 1. Предложение 1
 2. Предложение 2
 3. Предложение 3
 4. Предложение 4
 5. Предложение 5
 6. Предложение 6
 7. Предложение 7
 8. Предложение 8
 9. Предложение 9
 10. Предложение 10
 11. Предложение 11
 12. Предложение 12
 13. Предложение 13
 14. Предложение 14
 15. Предложение 15

Полезни връзки


Банери ➲