Общинска администрация Ямбол Република България

МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ

Младите хора в Ямбол имат ясно послание, свеждащо се до желанието гласът им да бъде чут и към самите тях да се отнасят като с напълно равноправни участници в процеса на развитие на местната общност. Младежката политика не може да бъде друга освен алтернативна. Структурите, реализиращи тази политика на територията на Община Ямбол, са Младежки културен център, Център за работа с деца, читалищата, неправителствените организации, спортните клубове, младежките организации, доброволци, клубове по интереси, Общински младежки съвет. Структурите работят в мрежа съгласувано и на практика реализират публично-частни партньорства в сфера, свързана с организиране свободното време на младите хора. Гъвкавостта в предлаганите алтернативи е една от характеристиките на работата им. Това е и наложително поради факта, че младежките интереси се подчиняват на модни тенденции, с отзвучаването на които спада и интереса към тях.

Концептуално формалните и неформални младежки прояви са обхванати в Общинска програма за участието на младите хора в живота на общината. Дейностите са базирани на анализ на младежките потребности, а очертана тенденция е дидактизмът да отстъпва място на инициативата на младежите. В резултат на това голяма част от културния календар на Ямбол е зает с младежки изяви, включително и с международен характер - фестивали, устойчиви неформални групи и културни прояви: рок, брейк, рап, графити, екстремни спортове, скаутски организации. Те са и алтернативата на агресивното поведение и превенция на СПИН, наркотици, младежка престъпност и трафик на хора.

НОРМАТИВНА УРЕДБА

МЛАДЕЖКИ ПАРЛАМЕНТ

ОБЩИНСКИ КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ПО ВЪПРОСИТЕ ЗА МЛАДЕЖТА

МЛАДЕЖКИ ОРГАНИЗАЦИИ

НОВИНИ


РЕПУБЛИКАНСКИ ШАМПИОНАТ ПО ПРИЛОЖНО КОЛОЕЗДЕНЕ ЗА ДЕЦА "МЛАДЕЖТА ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО"

В периода 25 -26. 06. 2021 година в град Ямбол се проведе IV-ти кръг на Републиканския шампионат по приложно колоездене за деца "Младежта за безопасност на движението". Организатор на събитието е БЧК - Ямбол в партньорство с Община Ямбол, СБА - София, СБА - Ямбол, ОДМВР - Сектор "Пътна безопасност" - Ямбол.

Официалното откриване на IV-ти Републикански шампионат по приложно колоездене се състоя на 26. 06. 2021 г. пред Народно читалище "Съгласие - 1862" - Ямбол. Участниците премериха сили по майсторско управление на велосипед в специално обособен полигон по пътна безопасност, включващ знаци, маркировки и светофари.

Първо място в крайното класиране зае отборът на град Берковица, второто място беше за отбора на град Чепеларе, а на трето място се класира отборът на град Етрополе. Връчени бяха и две купи за дебют на двата отбора от град Ямбол, които за първи път участваха в шампионата. Специална награда на кмета на община Ямбол Валентин Ревански получи Цветелин Йотов, участник от град Етрополе, който постигна най-добър личен резултат в представянето си във всички дисциплини, включени в състезанието.


НАЦИОНАЛЕН РОЛЕР ФЕСТ - ЯМБОЛ 2021

Над 50 състезатели от Ямбол, София, Пловдив, Пазарджик, Видин, Бургас участваха в традиционния Ролерфест в Градския парк на Ямбол, организиран от Община Ямбол и Младежки културен център „Георги Братанов“ на 26 юни, събота, по повод празника на града.
При момчетата от 6 до 8 години на първо място беше класиран Тодор Стайков от София.
Момчил Стефанов и Максим Цветков от София заеха първо и второ място при момчетата от 9 до 11 години.
При момичетата от 9 до 11 години призовата тройка беше следната: Никол Павлова от София, Радина Бъчварова от Ямбол и Адриана Петрова от София.
Виктор Владимиров Влаев от Ямбол спечели първо място при момчетата от 12 до 14 години.
Мадлен Младенова и Валентина Костадинова от Ямбол бяха класирани на първа и втора позици при момичета /12-14 години/.
Категория „Крос-Кънтри“ при мъжете излъчи следната призова тройка: Владимир Влаев от Ямбол, Калин Стайков от София и Пенко Иванов от Ямбол.
В „Спийд слалом” победител отново беше Владимир Влаев от Ямбол с подгласници Виктор Влаев от Ямбол и Росица Стайкова от София.
Заместник-кметът на община Ямбол Михаил Керемидчиев връчи на призьорите купи и медали. Всички участници получиха тениски.


 НАД 160 СЪСТЕЗАТЕЛИ ВЗЕХА УЧАСТИЕ В ЩАФЕТА ЗА УЧЕНИЦИ В СПОРТНА ЗАЛА "ДИАНА"

В зала „Диана“ се проведе щафетата за ученици от втори, трети и четвърти клас на ямболските училища. Съставът на отборите от всяко учебно заведение беше по осем ученици за всяка възрастова група /пет момчета и три момичета/. Участваха 160 ученици от ОУ „Христо Смирненски“, ОУ „П. Р. Славейков“, СУ „Св. Климент Охридски“, ОУ „Петър Берон“, ОУ „Николай Петрини“, НУ „Проф. Нойков“ и НУ „Св. Св. Кирил и Методий“.
В началото на състезанието отборът на Баскетболен клуб „Тунджа“ с треньор Здравко Янчев демонстрира уменията си и получи заслужени аплодисменти.
Малките състезатели в щафетата бягаха, преминаваха по пейка, преодоляваха препятствия, правеха кълбо напред на дюшек, дриблираха през препятствия с топка през препятствия и стреляха в баскетболния кош.
Победителите получиха много награди, осигурени от Община Ямбол – преносими баскетболни кошове и грамоти.
На всички учебни заведения бяха раздадени кошове и пллежи. Отличията на победителите връчи кметът на община Ямбол Валентин Ревански. Председателят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и заместник-кмет на община Ямбол Михаил Керемидчиев също изненада участниците с награди – раници и шоколади.
В оспорваната борба по преодоляване на щафетата комплексни победители са учениците от отборите на ОУ „Любен Каравелов“, следвани от възпитаниците на ОУ ОУ „Николай Петрини“ и учениците на НУ „Проф. Нойков“.


Полезни връзки


Банери ➲