Общинска администрация Ямбол Република България

Близо 200 участници в "Душата на един извор"

| Автор: Пресцентър

default news image

Приключи приемането на творбите за участие в VІІІ Национален конкурс за млади художници и литератори „Душата на един извор”. Общо 84-ма са участниците в категория „Изобразително изкуство” и 103-ма са се включили със свои творби в категория „Литература”.

Организатори на конкурса са община Ямбол, „Овергаз” и фондация „Млада България”. Конкурсът е посветен на художника Жорж Папазов и изкуствоведа Кирил Кръстев. Основната му цел е откриване на млади таланти, подкрепа на творческите им търсения, поощряване на развитието им и предоставяне на възможности за изява. В конкурса участват със свои творби литератори и художници на възраст от 15 до 25 години, разделени в две възрастови групи – от 15 до 19 години и от 20 до 25 години.

Журито, което ще оценява творбите в категория „Изобразително изкуство” ще бъде в състав - Георги Павлов - докторант, катедра „Плакат и визуална комуникация” в Националната художествена академия, Иван Маджаров - художник, неколкократен лауреат на конкурса „Душата на един извор” и Петко Йорданов - скулптор, директор на Художествена галерия „Жорж Папазов” – Ямбол.

Мая Виденова - изпълнителен директор на фондация „Млада България”, Илиана Илиева - автор на четири поетични книги, представител на „Овергаз Инк.” АД и Христо Карастоянов – писател ще определят победителите в категория „Литература”

Журито ще заседава между 28 и 30 април, а окончателните резултати от оценяването ще бъдат обявени на 12 май 2014 година.

Полезни връзки


Банери ➲