Общинска администрация Ямбол Република България

Допитване за проектобюджет 2014г.

| Автор: Пресцентър

default news image

Община Ямбол стартира широко обществено допитване във връзка с подготовката на проекта за бюджет за 2014 г. Граждани, представители на институции, на бизнеса, неправителствени организации имат възможност да дадат своите предложения, препоръки или да споделят мнение относно мерки и дейности, които да залегнат в основния финансов документ на общината за идната година.

Предложенията могат да бъдат подавани в специалната урна, поставена в Центъра за административно обслужване на партерния етаж на общината, както и в обособените изнесени пунктове. Мненията си ямболлии могат да споделят, попълвайки бланка в изнесените пунктове, обособени в училищата, детските градини и ясли, културни институти, също и в кварталните клубове.

Предложения за Бюджет 2014 могат да се подават и по електронен път директно на интернет страницата на община Ямбол: http://www.yambol.bg (секця "Бюджет"), по електронна поща на адрес: budjet2014@yambol.bg, както и чрез Фейсбук страницата на общината.Кампанията ще продължи до 15 декември 2013 г. Това е шестото поред допитване до гражданите, инициирано от кмета Георги Славов. Целта е подготвеният проект за бюджет да отговаря в максимална степен на очакванията на жителите на града. Традиционно, по време на подобни кампании, постъпват над 300 предложения, повечето от които касаят мерки по благоустрояване – улици, тротоари, зелени площи.Допитването за проектобюджета и последващата кампания за информиране на гражданите за основните приоритети и обекти, включени във вече одобрената бюджетна рамка са двата основни инструмента за гарантиране на максимална публичност и прозрачност при формирането и управлението на местните финанси.

Полезни връзки


Банери ➲