Общинска администрация Ямбол Република България

Изложба по повод 110 години от създаването на българската бойна авиация беше открита в Ямбол

| Автор: Пресцентър

01.jpg

Ямбол е първият град след столицата София, в който беше открита изложбата, посветена на 110 години от създаването на българската бойна авиация. Експозицията е подредена от   южната страна на Безистена и ще остане в града до 15 декември.

 Сред присъстващите на откриването бяха заместник-кметът на община Ямбол Енчо Керязов, заместник-началникът на щаба на Военновъздушните сили полковник Юрий Луканов, началникът на гарнизон Ямбол и командир на авиобаза „Безмер“ полковник Милен Димитров, командири на военни формирования от гарнизона.

„За мен е голяма чест и удоволствие, че след София Ямбол е първият град, който става домакин на тази изложба. Нашият регион е с богати воински традиции. И до ден-днешен край Ямбол се издига авиобаза „Безмер“, която защитава небето на България,“ каза в словото си заместник-кметът Енчо Керязов.

Изложбата се състои от 60 платна, които проследяват създаването и развитието на българските Военновъздушни сили. В тях са запечатани моменти от всекидневието на родовете авиация – изтребителна, щурмова, транспортна и вертолетна, както и на останалите родове войски от състава на ВВС – зенитно-ракетни и радиотехнически. Официалното откриване на изложбата приключи с изпълненията на Представителния духов оркестър на ВВС.

Снимките в експозицията са предоставени както от офицери, сержанти и войници от състава на Военновъздушните сили, така и от любители на авиацията.

Специални гости на събитието бяха военнослужещи от Военновъздушните сили на Кралство Испания, чийто домакин е авиобаза „Безмер“. По този повод - първото посещение на представители от испанските ВВС в Ямбол, бяха засадени десет испански ели в Градския парк.

Полезни връзки


Банери ➲