Общинска администрация Ямбол Република България

Програма на събитията за Деня на Ямбол, 1-17 юни

| Автор: Пресцентър

87/87bb2efa168c89d81868e9ef5e9095d5.jpg

Концерти на световни рок-звезди, няколко тематични фестивала и още десетки други атрактивни събития концентрират в обща енергия празничната програма, посветена на Деня на Ямбол – 5 юни (Свети Дух). Проявите започват от първия ден на юни и продължават до средата на месеца. Освен двата големи концерта на рок-легендите – Боби Кимбъл (Тото) на 2 юни и „Voices of Rainbow“ на 5 юни, програмата включва още няколко акцента.

Арт-фестивал „Отворени пространства“ в Градския парк (3-4 юни), предлага уникални инсталации на открито, изобилие от арт-ателиета, работилници, музикални и театрални пърформанси и мн. други изненади за публиката от всички възрасти. Едновременно с това, отново в парка, в съботния ден е Националният Графити фест, събиращ най-добрите майстори на графити-изкуството в страната.

От 3 до 5 юни, пак там, ще тече и Бирфест – Ямбол 2017 с много музика на живо и празнично настроение.

Шестото вече издание на Панаира на туристическите забавления и анимации в Тракийския и античен град „Кабиле“ очаква своите гости на 10 и 11 юни. Програмата ще надмине всички очаквания с възстановки от три епохи – тракийска, римска и Средновековие. Изненадата този път са и кулинарните изкушения от кухнята на древните траки и римляни, както и много други атракции.

На финала, в шест поредни дни (12-17 юни) е ХХІІ издание на „Театралните празници „Невена Коканова“ със спектакли на водещи театри от страната.

Празничната програма за Деня на Ямбол започва на 1 юни – Деня на детето с много празнични концерти и анимации за най-малките. По инициатива на Регионално управление на образованието се организира представяне на училищата в града и Парад на природните науки с демонстрационни опити в областите астрономия, химия, биология и физика.

Пълната програма на събитията може да бъде видяна: по-долу - като файл към новината, както на банера „Денят на Ямбол“.

Празничните събития се реализират с подкрепата на много фирми и с медийното партньорство на Z-Rock, Радио 1 Рок, Информационна агенция и Радио „Фокус“ .


Прикачени файлове

PROGRAMMA_DEN NA YAMBOL_2017.pdf [210.99kB]

Полезни връзки


Банери ➲