Общинска администрация Ямбол Република България

Училищна Телерик академия стартира школа по програмиране за ученици в Ямбол

| Автор: Пресцентър | 479

da/da0a2eb9ec664740dd8ec0e4f91003ff.jpg

Училищна Телерик Академия – най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас, обяви старта на школа по програмиране за ученици от 8-12 клас в Ямбол. Обучението е безплатно, кандидатстването е отворено от 9 до 29 септември през сайта на Училищна Телерик Академия. Програмата се реализира в сътрудничество с ПГ „Васил Левски“ и финансовата подкрепа на община Ямбол.

„Щастливи сме, че интересът към програмите ни расте с всяка изминала година, което е показател за успеха им. В отговор на търсенето почти ще удвоим градовете, в които имаме присъствие и увеличаваме броя на школите си с над 40% спрямо 2018 г. За да продължаваме да подготвяме все повече деца за професиите на бъдещето, разчитаме на подкрепата на общини, фондации, бизнеси, училища и индивидуални дарители“, коментира Петър Шарков, ръководител на Училищна Телерик Академия.

От желаещите не се изискват предварителни познания по програмиране. Необходимо е да кандидатстват онлайн и да се явят на входен тест.

Интерактивните обучения развиват логическото мислене и креативността на учениците, техните умения за решаване на проблеми и дигитални компетенции. Те се водят от опитни преподаватели и специалисти по утвърдена методология и формат, съобразени с възрастта на участниците. След успешно завършване учениците получават сертификат от Училищна Телерик Академия, а през следващата учебна година могат да продължат обучението с в по-високо ниво или друга програма.

Обученията са с практическа насоченост и подпомагат кариерната ориентация на учениците и тяхната бъдеща професионална реализация.

В програмата „Разработка на игри“ участниците се запознават с едни от най-използваните технологии в света : HTML, CSS и JavaScript. Научават как сами да създават интерактивни компютърни игри и решават технологични проблеми. Повече информация може да бъде намерена на сайта на Училищна Телерик Академия.

Полезни връзки


Банери ➲