Общинска администрация Ямбол Република България

Ямбол почете Деня на Съединението

| Автор: пресцентър | 503

d1/d15510beee27785a25cbac3848806a35.JPG

Ямбол почете Съединението на Княжество България с Източна Румелия, един от най-значимите празници в българския национален календар. Отбелязването на 134-тата годишнина от Съединението започна с тържествен ритуал по издигане на националното знаме пред Община Ямбол, в който участва представителна военна част от Ямболския гарнизон.

„Ако днес, изправени пред различни предизвикателства, се държим разделени, дори враждебни един към друг, то трудно ще постигнем нещо, което желаем. Защото именно единението е в основата на всеки успех, когато става въпрос за обществено значими цели. Нека бъдем отговорни, нека бъдем вдъхновени и обединени в справедливи каузи и достойни дела, да работим за общото благо и просперитета на Ямбол и България!”, призова в празничното си слово кметът на Ямбол Георги Славов.

По време на тържествената церемония бе отслужен благодарствен молебен от Негово високопреподобие архимандрит Димитрий. Честването на Съединението продължи с празнично шествие до паметника на загиналите за националното ни освобождение, където бяха поднесени венци и цветя в знак на почит.

Полезни връзки


Банери ➲