Общинска администрация Ямбол Република България

Започва конкурсът за детска рисунка "Коледа"

| Автор: Пресцентър

39/396dc88baca8648aa94c5c766dc2c2d5.jpg

Община Ямбол обявява традиционния конкурс за детска рисунка – „Коледа”, който е част от благотворителната кампания „Подай ръка – спаси живот”. В него могат да участват деца на възраст от пет години до 8-ми клас. Авторите задължително посочват трите си имена, учебното заведение, в кой клас учат, телефон за контакт. Жури от ямболски художници ще оценява творбите на децата, като до оценка се допускат само рисунки, а не предварително изработени от учениците готови картички. Журито ще определи най-добрите в три възрастови групи

Първа група – деца от подготвителни групи – 5 – 6 годишни;

Втора група – от І клас до ІV клас;

Трета група – от V клас до VІІІ клас.

Първата награда в трите възрастови групи е 50 лева. Класираните на първо място рисунки във всяка от възрастовите групи, ще бъдат отпечатани като коледни поздравителни картички на кмета на община Ямбол.

Като коледни картички, които ще се разпространяват с благотворителна цел, на цена от 1 лев, ще бъдат отпечатани десет номинирани рисунки, както следва – две от първа възрастова група и по четири от втора и трета възрастова група. Ще бъде номинирана и рисунка, която да бъде отпечатана на рекламните материали за Коледарски празник – Ямбол 2013 г.

Крайният срок за представяне на рисунките е 5 ноември 2013 година, включително, на адрес: 8600 Ямбол, ул. „Георги Раковски” 7, Общинска администрация – стая 211 – за конкурса „Коледа”.

Вече шеста поредна година с кампанията на община Ямбол „Подай ръка – спаси живот” се набират средства за лечение на тежко болни ямболски деца и младежи, които се нуждаят от спешно оперативно или медикаментозно лечение.

И този път основната инициатива за набиране на средства ще бъде разпространението с благотворителна цел на коледни картички с рисунки на ученици от ямболските училища и деца от подготвителните групи в целодневните детски градини.

В петте издания на кампанията, набраните средства само от продажба на коледни картички са над 60 хиляди лева, като 17 деца и младежи бяха подпомогнати в най-трудния за тях момент.

Освен, че дарява надежда на нуждаещите се, кампанията приобщава хиляди ямболлии към една благородна кауза и се утвърди като истинско общоградско събитие

Полезни връзки


Банери ➲