Общинска администрация Ямбол Република България

Надежда за Новата болница в Ямбол

| Автор: Пресцентър

fd/fdf4c0378714243edc7bc921a9f346e5.JPG

Сградата на новия болничен комплекс в Ямбол да бъде завършена. Този ангажимент пое министърът на здравеопазването Петър Москов при посещението си в МБАЛ „Св. Пантелеймон” в областния град. В състоялата се преди това среща между министър Москов и кмета на Ямбол Георги Славов двамата са коментирали, че вариантът Многопрофилната болница за активно лечение да бъде пребазирана в новата сграда е напълно реален и възможен.

Кметът е потвърдил ангажимента на общината сградата да остане дарение на здравното министерство, както и да съдейства по всички възможни начини за довършването й.

От своя страна министър Москов заяви, че година и половина Правителството на Орешарски е бездействало и е блокирало проекта, а назначеният тогава управител на лечебното заведение е изхарчил спестените за оборудване и строителство близо 2 милиона лева.

Министърът обяви също, че още тази година могат да бъдат осигурени 2 милиона лева за строителните дейности, а за година и половина доизграждането на основната част на болницата да бъде факт.

Полезни връзки


Банери ➲