Общинска администрация Ямбол Република България

В Младежки културен център "Георги Братанов" връчиха тържествено дипломите на близо 200 абсолвенти

| Автор: Пресцентър

01.jpg
В напълно обновения Младежки културен център „Георги Братанов“ бяха връчени дипломите на 192 абсолвенти на ямболския Факултет „Техника и технологии“ към Тракийски университет. „В годината, в която отбелязваме 60 години висше образование, можем да се похвалим, че 35 са отличниците инженери бакалаври и магистри, от тях 11 завършват с пълно отличие.“, отбеляза деканът на факултета проф. д-р инж. Ваня Стойкова.
Кметът на Ямбол Валентин Ревански изрази своята благодарност към абсолвентите за техния избор да продължат образованието си в града. Той подчерта ценността на знанията и уменията, придобити по време на тяхното обучение, като важни не само за личното и професионалното им развитие, но и за Ямбол. Кметът изрази надежда, че много от абсолвентите ще изберат да останат и работят в Ямбол, прилагайки наученото и допринасяйки към общите цели на града. Той подчерта, че успехът се постига чрез обединени усилия и работа за общи каузи. В допълнение, Валентин Ревански благодари на преподавателите за тяхната всеотдайност и подготовка на студентите за бъдещите предизвикателства, като отбеляза, че дипломирането се провежда в обновения Младежки културен център, което символизира ново начало.
Проф. Нели Грозева, заместник-ректор на Тракийския университет, подчерта, че прогнозите сочат, че до 2030 г нивото на заетост на инженерите и изследователите в ЕС ще нарасне с още 15%. "Вашите професии са част от професиите на бъдещето, имайте самочувствието и не спирайте да се усъвършенствате", беше посланието й към абсолвентите.

Полезни връзки


Банери ➲